VINCENT VAN GOGH PHOTO AWARD

DE WINNAARS – 2021

VINCENT VAN GOGH PHOTO AWARD

WINNAAR 2021 : Thong Nguyen – Red bundles of bamboo stick 

JURY RAPPORT :

Uit alle inzendingen scoorde deze foto verreweg het hoogst bij de jury. Als Vincent van Gogh destijds de reis had kunnen maken, dan was dit zeker een schilderij geworden. Een prachtige kleurrijke compositie van een arbeider in een veld met bundels van rode bamboestokjes. Deze bundels van bamboe suggereren haast de penseelstreken die kenmerkend zijn voor Vincent van Gogh. Iedere bundel heeft zijn eigen fijne detaillering, maar het geheel met de arbeider en zijn gele outfit maakt deze plaat compleet. Een echte Van Gogh, vastgelegd op de gevoelige plaat. Daarom is Thong Nguyen uit Vietnam met zijn foto “Red bundles of Bamboo sticks” de winnaar geworden van de 3e Vincent van Gogh Photo Award 2021.

2e PLAATS : Michael Angelo Richardson – Cuddle Pups

JURY RAPPORT :

Dit beeld spreekt helemaal voor zichzelf. Een prachtige close up van een jonge pup die samen met haar broertjes en zusjes in de schoot van de moeder ligt. Pure liefde, gepakt in de mooie compositie en serene kleuren. De jury was het er duidelijk over eens dat de Nederlandse fotograaf Michael Angelo Richardson de nummer 2 is geworden met de foto: ”Cuddle pups”.

3e PLAATS : Joost van Manen – Mother’s Milk

JURY RAPPORT :

Dit is een echte, pure, aardse en oprechte foto. Fotograaf Joost van Manen weet met dit portret een eerlijke foto neer te zetten. Een Afrikaanse moeder, die zichzelf ogenschijnlijk onverstoord laat fotograferen, terwijl ze haar kind aan het voeden is. Deze pure en oprecht blik trekt de aandacht en laat de kijker letterlijk aarden. Met de foto “Mothers Milk” is de Nederlandse fotograaf Joost van Manen 3e  geworden.