Onze Jury

Martijn Pronk

Jury voorzitter - van Gogh Museum - Amsterdam

Martijn Pronk werkt sinds februari 2017 als Hoofd Communicatie bij het Vincent van Gogh Museum. Hiervoor was hij 10 jaar werkzaam bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Voor Martijn vormen de grote internationale groep fans, het unieke verhaal van Vincent en digitale ontwikkelingen samen een prachtige basis om het succes van het Van Gogh Museum verder uit te bouwen. ‘Wij willen mensen verrassen en inspireren’

Jac Mostert

Fotograaf & Fotobond Bonds Meester klasse, Delft

Jac Mostert neemt namens de Fotobond zitting in de jury. Jac is een zeer ervaren fotograaf met als specialiteit: straatfotografie met een historische achtergrond in een hedendaagse setting, waarin de onwerkelijke werkelijkheid wordt vastgelegd . Hij heeft meegewerkt aan diverse exposities en verzorgt lezingen over zijn fotografie, maar bespreekt ook fotografie van anderen. Hij is een ervaren jurylid en lid van de Landelijke Groep Bondsmeesterklasse.

Peter Verver

Fotograaf & Docent fotografie SintLucas, Eindhoven

Peter Verver is al sinds 1982 beeldmaker/fotograaf en heeft in al deze jaren diverse nationale en internationale reclamecampagnes op zijn naam staan voor grote merken.
Sinds 2011 is hij ook docent op de fotografie- en filmopleiding van het SintLucas te Eindhoven waar hij studenten probeert te inspireren met zijn jarenlange ervaring. Namens het SintLucas neemt Peter plaats in de jury.

Stijn Rompa

Oprichter / Eigenaar - Stijn Rompa fotografie, Dongen

Stijn Rompa is een enthousiaste freelance fotograaf die zich kenmerkt door zijn esthetische kijk op beeldcommunicatie.
In zijn fotografisch werk is hij op zoek naar verstilling.
In zijn studio bouwt hij zijn eigen ruimtes die het décor en het onderwerp vormen voor zijn foto’s.
Met oog voor compositie, lijnvoering en belichting gaat hij binnen het décor op zoek naar een beeld dat rust brengt.

Ad Vereijken

Fotograaf en mede Eigenaar Foto ID, Helmond

Ad Vereijken fotograaf en lid van Master of Photography Netherlands en zijn vrouw Annelies Roskam zijn de drijvende krachten achter Foto ID. Beiden hebben ruim 20 jaar ervaring in de fotografie en sinds 2016 bundelen zij hun krachten.
“Het blijft bijzonder om de kracht van emotie of de kracht van een bedrijf vast te leggen in een creatief beeld”
Ad leidt al jaren fotografiestudenten op.

John Geven

Oprichter / Eigenaar - John Geven Studio’s, Nuenen

John Geven Studio‘s heeft een divers portfolio aan klanten, variërend van Multinationals tot bekende Nederlanders, sport-clubs en particulieren. Samen met zijn team, heeft John een duidelijke eigen signatuur als het op professionele fotografie aankomt. In 2007 werden zijn werken tentoongesteld tijdens de expositie ’From Hero to Zero‘ in de Oude Kerk in Amsterdam, gevolgd door de expositie in de Technische Universiteit van Eindhoven.